„Tradycyjna kuchnia litewskich Żydów” – warsztaty kulinarne z Nidą Degutienė

21.X. (sobota)

g. 10.00-13.00 Akademia Kulinarna SPOT. to EAT (ul. Dolna Wilda 87)

Warsztaty kulinarne „Tradycyjna kuchnia litewskich Żydów”. Prowadzenie Nida Degutienė – pisarka, blogerka kulinarna www.nidosreceptai.lt, animatorka cotygodniowego programu What’s for dinner, chef? w litewskim radiu i TV. Wychowana na Litwie w turystycznej miejscowości Druskienniki, gdzie dzięki mamie i gościom poznała sekrety żydowskich potraw. Autorka dwóch książek kulinarnych „A passion for Israel”  oraz „Smaki Izraela” uznaną za najlepszą książkę w kategorii Kuchni Żydowskiej w największym na świecie konkursie literatury kulinarnej Gourmand World Cookbook Awards w 2015 roku.  

W menu warsztatów znajdą się m.in. knysze ziemniaczane, przekąska z siekanego śledzia oraz kurczak w sosie cytrusowo-anyżowym.

Cena 170 zł, zapisy akademia@spot.poznan.pl

Więcej o warsztatach: http://spot.poznan.pl/pl/node/3966

 

 

W ramach IX FESTIWALU KULTUR EUROPY – LITWA

Festiwal Kultur Regionów w Poznaniu - LITWA_duzy

 

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz

Zapisz